Ny veiblokade i Trondheim mandag morgen

Klimaaktivister fra gruppen Stopp oljeletinga sperret nok en gang en veistrekning i Trondheim mandag.

E6 ved Tunga ble sperret, og skapte lange bilkøer. Ifølge VG kom politiet etter en stund til stede og arresterte fire personer. Det har forekommet veisperringer flere ganger i Trondheimsområdet i den siste tiden, utført av den samme gruppen.

Stopp oljeletinga skriver på Facebook at de som setter seg ned i veien gjør dette fordi de nekter å være med på mer leting av olje:

«De er redde for den fremtid den norske regjeringa styrer oss mot når den deler ut mer en 50 letelisenser etter ny olje bare i 2022. De som støtter Stopp oljeletinga-kampanjen vil da heller sette seg i en motorvei mitt i morgenrushet en å akseptere dette. «Vi kommer ikke slutte å kjempe for fremtidige generasjoner.», heter det i meldingen.


- Annonse -
Vil du annonsere her?