Har store ambisjoner innen bærekraft: F.v. Lillian Røstad, Managing Director Business Consulting i Sopra Steria, Øyvind Vederhus, byråleder Footprint, Beate Nossum, gründer av Footprint, Kjell Rusti, administrerende direktør Sopra Steria, samt Christopher Mortensen, gründer av Footprint. Foto: Footprint / Sopria Steria.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Klimabyrået Footprint og Sopra Steria blir til ett selskap, og sammen har de som ambisjon om å bli ledende i Norge på bærekraftrådgivning.

Målet er å bidra til at norske virksomheter klarer å nå klimamålene frem mot 2030, heter det i en pressemelding.

– Vi vet at den grønne omstillingstakten må økes kraftig de neste årene. Derfor slår vi sammen det fremste kompetansemiljøet innen bærekraftrådgivning med Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

Nylig signerte de to selskapene kontrakten som sikret sammenslåingen, og denne vil bli effektuert i løpet av juli eller august. Footprint arbeider med strategi, kommunikasjon, gjennomføring, analyse og rapportering innen grønn omstilling. Sopra Steria er et stort internasjonalt konsulentselskap innen digitalisering. Antall ansatte er i dag på mer enn 47 000.

– Vi ser at næringsliv og offentlig sektor har utfordringer med å sikre gjennomføring av sin grønne strategi. Derfor er det en betydelig økt etterspørsel fra våre kunder om å få bistand innen grønn omstilling. Sopra Steria vil ta en større nasjonal rolle for raskere og lønnsom grønn omstilling, og styrker dermed kompetansen for å akselerere dette, sier Rusti.

Alene med klima som spesialfelt

Footprint er Norges så langt eneste rene klimabyrå. De har 22 medarbeidere og blant kundene er Orkla, Coca-Cola, Ruter, Nel og Widerøe.

Beate Nossum grunnla selskapet sammen med Christopher Mortensen i 2016. Nå er de to svært fornøyd med sammenslåingen av de to selskapene:

– Digitalisering og bærekraft er to megatrender nå som smelter sammen for fullt. Den grønne omstillingstakten krever at vi tenker nytt rundt potensialet som ligger i digital teknologi. Hvis vi skal unngå et b-lag av bedrifter og kommuner som henger etter når vi nærmer oss 2030, trenger vi rådgivning i kombinasjon med teknologi. Det vil gjøre det enklere for vanlige organisasjoner å ta store grep, som også vil være lønnsomme, sier gründerne.

Rusti sier at ambisjonen nå er å vokse raskt innen klima- og bærekraftsrådgivning. Selskapet hans ønsker å mer enn doble antall ansatte på dette feltet.


- Annonse -