Linda Parr innstilt som ny styreleder i Besteforeldreaksjonen

Innstilt som ny styreleder i Besteforeldrenes klimaaksjon, Linda Parr. Foto: BKA.

Parr tar over etter Steinar W. Christensen som trakk seg tidligere i år.

Valget skjer på BKAs årsmøte i Drammen 10. september. Fem av de nåværende styremedlemmene blir med videre, mens Marie Rein Bore og Håkon Kryvi er innstilt som nye i landsstyret.

Linda Rundquist Parr (76) er pensjonert matematikklærer og rektor på ungdomsskole. Hun var i mange år var leder for BKAs Oslo-lag, og er også kjent som gateaktivist med fast plass foran Stortinget. Siden hun flytta til Norge tidlig på 1970-tallet og ble medlem av FIVH, har miljøengasjementet vært viktig for henne, skriver BKA på sine nettsider i dag.

De to andre som er innstilt som nye landsstyremedlemmer er Marie Rein Bore og Håkon Kryvi. Bore er bosatt i Oslo, men har bodd mange år i Stavanger. Hun er utdannet lektor, men har vært journalist mesteparten av yrkeslivet.

Håkon Kryvi har hovedfag i fysikalsk kjemi, og har hele livet arbeidet med miljøvern, for Fylkesmannen, Miljødirektoratet og Miljøverndepartementet, men også internasjonalt for blant annet Norad og Verdensbanken. Kryvi har tatt standpunktet at kjernekraft er en del av klimaløsningen.

Dette er valgkomiteens innstilling:

Valgt 2021 til 2023: Alf Engdal (Trondheim), Øyvind Wistrøm (Horten), Bodvar Sonstad (Beitostølen), Bente Marie Bakke (Mysen), Wenche Cumming (Sortland)

Forslag valg 2022 til 2024: Linda Parr, styreleder (Nittedal), Marie Rein Bore (Oslo), Håkon Kryvi (Bergen)

Steinar Winther Christensen trakk seg som styreleder i juni, etter lang tids uenighet med resten av landsstyret om veien videre for organisasjonen.


- Annonse -