Her har Ronja Therese Mylius nettopp fått revet løs den limte armen. Foto: Skjermdump, XR-video.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Hendelsen skjedde under aksjonen i lokalene til Olje- og energidepartementet tirsdag.

En gruppe miljøaktivister fra Extinction Rebellion Ung demonstrerte i og utenfor lokalene til Olje- og energidepartementet i Oslo i går. Flere av aktivistene limte seg fast til underlag inne i lokalene. Etter at politiet kom til stedet, men før demonstrantene ble løsnet og fjernet, ble en av dem skadet.

I en Facebook-video som Extinction Rebellion har lagt ut ses noen aktivister sittende på gulvet inne i foajéen, og man hører på et visst tidspunkt at en av dem begynner å gråte. I et annet innlegg på Facebook tilkjennegir en person at hun var den som ble skadet, men at hun nå har det bra.

Det var en sivil person som passerte aktivistene som sparket løs armen til aktivisten, Ronja Therese Mylius.

– Utrolig vondt

Aktivisten er 20 år gammel, og fra Trondheim. Hun er også en av de fem som ble arrestert etter aksjonen, og som nå forventer å bli bøtelagt.

– Jeg satt med den ene armen fastlimt til en vegg og den andre til en medaktivist. Plutselig kjenner jeg en stor kraft som river i armen min, og at det kjennes utrolig vondt, forteller hun til Naturpress.

Hun sier at en god del hud ble revet av.

– Jeg fikk et lite sjokk, og fikk ikke puste med en gang. Så begynte jeg å gråte. Vi ble ellers fint behandlet av både ansatte og politi under aksjonen, sier Mylius.

Hun forteller at en politimann ble vitne til det som skjedde, og at vedkommende er anmeldt av politiet selv.

Naturpress har kontaktet politiet for ytterligere opplysninger, men har ikke fått dette foreløpig. Fra Olje- og energidepartementet får vi opplyst at de ikke kjenner til at den anmeldte personen hører til hos dem.


Når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk. DU får tilgang til alt innhold (+sakene).

- Annonse -