Indeksen sammenligner 70 byer over hele verden, og en rekke kriterier måles.

For det er Gøteborg det handler om. Sveriges nest største by, kjær for veldig mange nordmenn, må sies å være i en klasse for seg.

– Dette er en fantastisk. For sjette år på rad havner Gøteborg på topp som verdens mest bærekraftige reisemål. Dette er en annerkjennelse av langsiktig bærekraftsarbeid. Å lykkes med å opprettholde topplasseringen for sjette år viser at byen og serveringsbransjen tar bærekraft på alvor, sier Peter Grönberg, administrerende direktør i Göteborg & Co.

Mange vil assosiere Gøteborg med Volvo, underholdningsparken Liseberg, vakre skjærgårdsøyer og fisk og skalldyr i verdensklasse.

Serveringsbransjen og byens bærekraftsatsing

Global Destination Sustainability Index (GDSI) ble startet i 2016 av organisasjonen Global Destination Sustainability Movement. Siden starten har Gøteborg blitt plassert på toppen hver gang.

Bærekraft måles i denne sammenhengen etter både sosiale, økonomiske og økologiske kriterier. For å komme høyt på rangeringen er serveringsbransjen, med både hotell og restauranter, sentral. I tillegg vektlegges hvordan byen generelt jobber med bærekraftspørsmål, heter det i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Palmehaven i grønne omgivelser i Trädgårdsföreningen.

700 000 nordmenn bare i sommer

– Vi er svært stolte over nok en gang å være på toppen av listen. Konkurransen er tøffere enn noensinne, noe som også er viktigere enn noen gang. Vi ønsker å være en pioner og opprettholde posisjonen. Å tilby et bærekraftig tilbud og turisme som gir utover det som trengs er viktig for både bransjen, Gøteborgs innbyggere og alle reisende som besøker oss, sier Katarina Thorstensson, bærekraftstrateg i Göteborg & Co.

Nordmenn er soleklart den største gruppen av utenlandske turister som besøker Gøteborg. I sommer var det over 700.000 norske besøkende i byen.

FAKTABOKS

GDSI er en bred måling av hvor godt byene jobber med bærekraft og er basert på samarbeid og alles bidrag med partnere i serveringsbransjen og byen. Vurdering og score er basert på 71 ulike kriterier som dekker alt fra utslipp av klimagasser, resirkulering, tilgjengelighet, inkludering, trygghet og sikkerhet, og bærekraftssertifiserte hoteller og restauranter til om det finnes bærekraftstrategier hos både offentlige og private aktører.

- Annonse -
Vil du annonsere her?