Fra demonstrasjonen i London, fredag morgen. Foto: Uplift / Angela Christofilou

Greta Thunberg deltok på markering mot Equinors planlagte Rosebank-felt London fredag morgen. 

Thunberg og en gruppe aktivister møtte opp utenfor departementet for energisikkerhet og klimanøytralitet i den britiske hovedstaden, skriver Uplift i en pressemelding. Uplift jobber for et fossilfritt Storbritannia.

Den svenske klimaaktivisten hadde et budskap til Norge og til Equinor, som er hovedeier og operatør for det planlagte feltet utenfor Shetland.

– Norges rykte som klimaleder er absurd all den tid Equinor planlegger nye oljefelt, som Rosebank, verden rundt, sa Thunberg.

Hun sier en godkjenning av feltet vil være ødeleggende og viser til den siste tidens hetebølger flere steder i verden.

– Hvordan kan den britiske regjeringen planlegge mer boring når vi ser hva brenningen av denne oljen fører til for klimaet og mennesker? Ekstremværet som oppleves verden rundt nå er en smakebit på hva vi har i vente om vi ikke slutter med fossile energikilder, sier den verdenskjente aktivisten.

Prosjektet vil føre til at Storbritannia mister sjansen til å nå sine klimamål. Det holdes aksjoner mot Equinor og Rosebank ukentlig. 

Equinor leverte miljøplan til britiske myndigheter i fjor. Selskapet venter fortsatt på godkjennelse. Det har vært rykter de siste månedene om nærliggende avgjørelse. Britiske myndigheter har nå sommerferie, så avgjørelse ventes tidligst når de returnerer i september. I følge flere britiske medier er prosjektet vanskelig å godkjenne på grunn av Storbritannias klimamål. 

- Annonse -
Vil du annonsere her?