Dette er logoen til Equinor. (Foto: Statoil)

Styret i Statoil foreslår å endre selskapets navn til Equinor. Det nye navnet skal brukes fra 15. mai.


– For oss er dette en historisk dag. I nesten 50 år har Statoil tjent oss vel som et flott navn. Men når vi ser frem mot de neste 50 årene, den globale energiomleggingen og hvordan vi utvikler oss som et bredt energiselskap, har det blitt naturlig å endre navnet vårt. Navnet Equinor beskriver vår opprinnelse, våre verdier og hva vi vil være i fremtiden, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Styreleder i selskapet, Jon Erik Reinhardsen, sier at Statoil er i endring og at den største omleggingen av energisystemene er i gang, og at selskapet ønsker å være en pådriver i den utviklingen.

Fornybar satsing, men olje og gass er vekstområder

Statoil forventer at 15-20 % av totale investeringer vil gå til nye energiløsninger innen 2030.

– Vår strategi ligger fast, og navnet Equinor reflekterer endringer som allerede er igangsatt. Navnet understøtter strategien vi la frem i fjor for sikker drift, høy verdiskaping og lave utslipp, sier Statoils styreleder Jon Erik Reinhardsen.

Olje og gass skal fortsatt være vekstområder for selskapet.

– Norsk sokkel vil forbli ryggraden i selskapet, og vi vil bruke vår norske opprinnelse i posisjoneringen når vi fortsetter å vokse internasjonalt innen både olje, gass og fornybar energi, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Slik forklarer selskapet hvorfor Equinor blir det nye navnet:

Navnet Equinor kombinerer «equi», utgangspunktet for ord som «equal», «equality» og «equilibrium» – likhet, likeverd, likevekt og balanse, og «nor» som signaliserer et selskap som er stolt av sin norske opprinnelse, og ønsker å bruke dette aktivt i sin posisjonering.

Etter formell godkjenning 15. mai vil implementeringen av nytt navn og merkevare ta til.

Blant verdens 50 største

Statoil ble stiftet 14. juni 1972, og den norske staten er hovedaksjonær med 67 prosent av aksjene. Hovedkontoret ligger i Stavanger. I dag er selskapet representert i 36 land, og har totalt 29.500 ansatte. I 2007 fusjonerte Statoil inn olje- og gassdivisjonen i Norsk Hydro, og navnet ble StatoilHydro. To år senere ble navnet Statoil gjenopptatt.

I 2016 ble bensinstasjonkjeden med Statoil-varemerket solgt til den amerikanske matbutikkjeden Circle K, og Statoil-stasjonene fikk det samme navnet.

Statoil er i dag på listen over de 50 største selskapene i verden, og ifølge Wikipedia er markedsverdien på omlag 400 milliarder kroner.


-Annonse-

 

 

 

 

 

- Annonse -
Vil du annonsere her?