Anja Bakken Riise (foto: Renate Madsen) og Gina Gylver (foto: NU/Instagram) stiller seg avventende til den nye klimaministeren Andreas Bjelland Eriksen (foto: SMK).
Miljøbevegelsen er skeptisk til Andreas Bjelland Eriksen (31) som klimaminister, men vil gi ham tid før de feller noen dom.

Mandag ble erfarne Espen Barth Eide byttet ut med unge og uerfarne Andreas Bjelland Eriksen (31) som klimaminister. Det gjør miljøbevegelsen bekymret.

– Å få en ny klima- og miljøminister som ikke har gitt uttrykk for noe utpreget klimaengasjement er bekymringsfullt, sier leder i Natur og Ungdom Gina Gylver til Klassekampen.

Hun sier Eriksen nå må bevise at han ikke er en løpegutt for oljen.

Bjelland Eriksen har siden oktober 2021 vært statssekretær for Jonas Gahr Støre (Ap) på Statsministerens kontor, og siden august i fjor for olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Leder i Naturvernforbundet Truls Gulowsen sier han har lave forventninger til den nye statsråden, men er likevel klar på at de skal gi Eriksen tid til å motbevise de dystre spådommene hans.

Også Bellona og Framtiden i våre hender sier til avisen at de vil gi den nyutnevnte 31-åringen tid før de feller noen dom.

– Det er positivt at han har god kunnskap om energipolitikk, og så får vi håpe at han klarer å bruke det til å gjennomføre en god klimapolitikk, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.

Da Bjelland Eriksen ble intervjuet av NRK mandag trakk han fram at et av hans miljøengasjementer i tidligere år var kampen for et oljefritt LoVeSe.

(©NTB)


- Annonse -