Stein Lier-Hansen går til Bellona. Foto: Trondheim havn / CC.

En sensasjonell overgang, ville man ha sagt på fotballspråket.

Det var E24 som først skrev om saken. Til VG har Lier-Hansen denne kommentaren:

– Jeg har alltid brent for det grønne skiftet. Jeg skal jobbe for at Norge skal få et bedre grønt fotavtrykk, ved å redusere utslipp av klimagasser uten å ødelegge norsk natur. Vi skal skape nye grønne bedrifter, ved å kombinere verdiskapning med miljø.

Stein Lier-Hansen har vært adm. dir. i Industriforbundet i NHO siden 2006.

Selv om han har representert industrisektoren i en årrekke, mangler han ikke bakgrunn i grønn sektor. Han er utdannet biolog, og var statssekretær i Miljøverndepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering, fra 2000 til 2001. I perioden 1993-2000 var han sjef i Direktoratet for Naturforvaltning. Han har hatt tilknytning til Norges Jeger- og Fiskerforbund, først som utdanningskonsulent og fagleder og deretter som generalsekretær.  

Grunnlegger av Bellona, Frederic Hauge, sier dette til VG:

– Han er veldig ung i sinnet. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe sammen med Stein og jeg vet at de mange unge fagmedarbeiderne hos oss nå får med seg en på laget, med bred erfaring fra industri, miljø og naturforvaltning.


- Annonse -