Stig Schjølset og Sigrun Gjerløw Aasland.
Stig Schjølset og Sigrun Gjerløw Aasland, her fotografert under lanseringen av Zerorapporten 2024. Foto: Nora Hindenes / Zero.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Stig Schjølset er ansatt som fungerende daglig leder i ZERO etter Gjerløw Aasland.

Aasland ble i statsråd fredag konstituert til statssekretær for klimaminister Andreas Bjelland Eriksen. Hun skal vikariere for Ragnhild Sjoner Syrstad, som skal ut i foreldrepermisjon.

Fagsjef Stig Schjølset går inn som fungerende ZERO-leder.

– Vi gleder oss på Sigruns vegne og gratulerer henne med ny jobb. Hun har vært en fantastisk leder for ZERO, og nå får hun en annen mulighet til å gjøre en viktig innsats for klimasaken i en avgjørende fase for norsk klimapolitikk. Så skal vi i ZERO fortsette å bruke vår stemme til å dytte klimapolitikken i riktig retning, sier Schjølset i en pressemelding.

Fagansvarlig for industri, Anne Marit Post-Melbye, blir fungerende fagsjef. Styret i ZERO har foreløpig ikke besluttet hvordan lederrollen løses videre.

– Styret gratulerer Sigrun Aasland med ny jobb. Vi skjønner godt at klimaministeren har bruk for henne i det viktige arbeidet med å øke gjennomføringsevnen i norsk klimapolitikk. Styret skal nå se på hvordan Sigruns rolle skal fylles videre, og vi er heldige som har en solid fungerende leder i Stig Schjølset, sier styreleder Erik Sauar.


- Annonse -