Medisinsk behandling.
En aktivist har blitt innlagt på sykehus. Illustrasjonsfoto: Olga Kononenko, Unsplash.

Noen aktivister i Tyskland har sultestreiket i flere uker.

49 år gamle Wolfgang Metzeler-Kick ble tatt til militærsykehus, kunngjorde kampanjen «Sult til dere er ærlige» mandag. Han hadde sultestreiket i 89 dager, og en gruppe leger som har fulgt med på ham, sa nylig at livet hans sto i fare.

Flere andre aktivister har sultestreiket i ukevis, og noen av dem har fått alvorlige problemer med helsa. De ønsker at statsminister Olaf Scholz’ regjering skal komme med en uttalelse om klimakrisen der de sier at «den menneskelige sivilisasjonens framtid står i ekstrem fare på grunn av klimakrisen».

Kampanjen har kommet med sitater fra Metzeler-Kick som var forberedt i tilfelle han måtte på sykehus.

– Regjeringen er åpenbart mer villige til å la oss sulte enn til å snakke om vitenskapelige fakta, siteres han på.

Sultestreikerne og deres støttespillere tar til orde for ikkevoldelige demonstrasjoner.

(©NTB)


- Annonse -