- Annonse -

President Recep Tayyip Erdoğan kom med opplysningen lørdag 8. juli, under G20 toppmøtet i Hamburg.

Ifølge den engelskspråklige tyrkiske avisen Hurryet Daily News sa Erdogan (bildet) at Parisavtalen ikke vil komme til å passere i det tyrkiske parlamentet «etter grepet tatt av USA» og «siden løftet til oss ikke er levert».

Det brutte løftet skal være dette: Tyrkia skal ifølge Erdogan ha blitt lovet av Frankrikes nå avgåtte president Francois Hollande at landet (Tyrkia) klassifiseres som utviklingsland, og ikke et land med industriell økonomi. Dermed skulle Tyrkia motta penger fra et globalt klimafond, i stedet for å betale inn til det.

Erdogan antydet at også andre land i G20 gruppen har «sine tvil om Parisavtalen».

Russland har ennå ikke ratifisert avtalen, og har signalisert at de ikke kommer til å gjøre det før tidligst i 2019 eller 2020 (ThinkProgress).


Foto: Wikipedia

- Annonse -