Lanserer nytt solcelleprodukt på det norske markedet til neste år

Byggevareaktøren Zanda kommer med et taktekkingsprodukt som har samme profil som de flate taksteinvariantene – og som fanger sol.

De integrerte solcellepanelene er høyeffektive, lover Zanda. Steinene monteres på samme måte som ellers, direkte på lektene på taket.

Solcellesystemene har vært brukt og testet i Europa, blant annet i Tyskland, over flere år, blir det opplyst. De er testet for store snø- og vindbelastninger, og er fremstilt for å tåle nordiske forhold.

– Trenden med rene linjer på taket er noe vi har sett i flere år, og dette er for mange ikke forenelig med store solcellepaneler på taket. Vi ser også at flere er åpne for å montere solceller, men mange vegrer seg nok rett og slett fordi solceller ofte blir dominerende og skjemmer utseendet på huset eller hytta, sier Rune Roll-Lund, teknisk konsulent hos Zanda, i en pressemelding.

Roll-Lund legger til at produktet er rettet mot de som vil ha det lille ekstra på sitt private hus eller hytte, men håpet er at det ogå etterhvert kan bli et produkt som gjør det enklere og penere å få solceller på offentlige tak.

Det lanseres to versjoner, Premium og Standard. Begge versjonene monteres på lekter, men Standard kan benyttes sammen med flere typer taksteinsprofiler og har større flater.

Leverandøren påpeker at man unngår  problemet med at underliggende taksteinen kan sprekke når solceller monteres oppå det eksisterende taket, fordi systemene monteres direkte på lekter og erstatter taksteinsflaten.

Systemet fikk tildelt Red Dot Design Award i 2013, en konkurranse der det stilles krav til både design og funksjonalitet.


 

- Annonse -