Sveriges største solpark i 2019: 20 MW. Nå prosjekteres en som er sju ganger så stor

Utviklingstempoet er høyt i denne energisektoren.

Det danske fornybarselskapet European Energy planlegger å bygge en 240 hektar stor solcellepark utenfor Helsingborg i Sverige.

Det melder rådgivningsselskapet Norconsult, som har oppdrag i prosjektet.

Solparken blir Skandinavias største til nå, noe som viser hvordan utviklingstempoet i denne energisektoren er.

– Utviklingen innen solcelleanlegg går i et rasende tempo. Så sent som i 2019 ble solparker på 20 MW markedsført som Sveriges største. Nå, bare ett år senere, prosjekterer vi en park på omtrent sju ganger denne kapasiteten, sier Johan Jalvemo, avdelingsleder for kraftoverføring i Norconsult i Sverige.

Planlagt produksjon er på 130 megawatt (MW), noe som tilsvarer produksjonen fra Sveriges største vindparker. Energien fra solparken vil kunne varme opp 7 000 eneboliger, eller drive 56 000 elbiler i et helt år, blir det opplyst.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?