Øyvind Eggen blir ny leder i Regnskogfondet

Øyvind Eggen slutter i stillingen som generalsekretær i Regnskogfondet. Foto: Regnskogfondet.

Han tar over for Lars Løvold som fratrer 19. mars. Eggen er sosialantropolog med spesialisering i bistand, og har også praktisk erfaring fra bistand.


Videre har han kompetanse på naturressursforvaltning, urfolksrettigheter og sivilsamfunn, heter det i meldingen på Regnskogfondets hjemmesider.

Øyvind Eggen har vært utviklingsforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt og fagdirektør i Norad. Nå kommer han fra jobben som prosjektleder i tankesmien Civita.

Avtroppende sjef Lars Løvold var fondets leder i hele 27 år, men slutter ikke i organisasjonen. Han går inn i en stilling som spesialrådgiver. Han ble i 2012 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for regnskoger og urfolks rettigheter. Han fikk den brasilianske Rio Branco-ordenen i 2001, for sin innsats for landets urfolk.

– En organisasjon som er blant de beste i verden innen sitt arbeidsfelt

Eggen mener han er invitert inn på et vinnerlag der forarbeidet allerede er gjort.

– Jeg skal få være med på å høste resultatene. Regnskogfondet er for tiden den norske bistandsorganisasjonen med størst internasjonalt potensial. Den er blant de beste i verden innen sitt arbeidsfelt, og har spisskompetanse på en metode som er helt avgjørende i kampen mot klimaendringer. Jeg ser fram til å lede Regnskogfondet i det som blir en helt avgjørende periode i kampen for verdens regnskoger, sier Eggen.

Styreleder Anne Hege Simonsen er glad for å ha rekruttert Eggen til stillingen.

– Å bevare regnskog er en av vår tids største globale utfordringer, og en helt sentral del av norsk utviklingspolitikk. Med Øyvind Eggens brede kompetanse på bistand vil vi kunne videreutvikle og utvide dette viktige arbeidet, og se mange flere resultater i årene som kommer, sier hun.


Foto: Regnskogfondet

- Annonse -
Vil du annonsere her?