Åssiden VGS satser på solenergi og investerer i stort testanlegg

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Et av skolens seks bygg, Bygg B, skal få montert ni forskjellige solcelleanlegg på taket, og årlig produksjon er beregnet å bli 80.000 kWh.


De ni forskjellige solcelleanleggene på det 2.200 m2 store taket, benytter ulike teknologier. Utprøvingsperioden skal gi svar på hvilke anlegg som skal brukes i videre utbygging av solanlegg på de andre byggene på skolen, som blir meldt å ha veldig gode solforhold.

Buskerud fylkeskommune melder på sine nettsider at kontrakten på levering av testanlegget ble undertegnet rett før jul med firmaet Solel. Kontrakten er på litt over 2 millioner kroner.

– Største testanlegg i Norge

– Andre anlegg er gjerne veldig små, men her får vi ni forskjellige anlegg der vi kan teste forskjellige paneler, wattstyrker og retninger. Det er ingen andre steder i Norge der det finnes så store testanlegg, sier daglig leder i Solel, Per Urdahl.

I tillegg til å produsere fornybar energi skal anlegget kunne brukes til undervisningsformål for elever ved elektrolinja på skolen.

Buskerud fylkeskommune har vedtak på at det skal brukes 8 millioner kroner på solcellesatsing i fylket i de neste årene.


Foto: Åssiden VGS

- Annonse -