Angela Merkel og Tyskland gir opp utslippsmålene for 2020

CO2-utslippene skulle kuttes med 40 prosent innen 2020 (målt mot 1990), men dette målet har myndighetene gitt opp. I stedet vil landet satse på å klare 55 prosents reduksjon innen 2030.

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Flere internasjonale medier melder dette. Det skal ha kommet som en overraskelse på markedet da det tyske nyhetsbyrået RND gjengav en rapport der det går fram at regjeringskoalisjonen går bort fra 2020-målene.

Det pågår for tiden politiske forhandlinger mellom partiene CDU (leder og forbundskansler Angela Merkel, bildet) og SPD, og det er i disse samtalene at klimamålene gjennomgås. Årsaken til at det er vanskelig å oppnå utslippsmålene for 2020 er sterk økonomisk vekst og uventet høy innvandring i Tyskland, heter det.

Den grønne energisatsingen i Tyskland kalles Energiewende, og har fått mye oppmerksomhet for sitt ambisjonsnivå. Tyskland har i de senere årene gjort seg bemerket for tidvis betydelig kraftproduksjon fra fornybare kilder som vind og sol.

Overgangen til elektrifisert bilpark går derimot sakte, i alle fall sammenliknet med Norge.

Når nå utslippsmålene på kort sikt blir gitt opp i Tyskland, innebærer det at utfasingen av kullkraft i landet bremses, skriver energiselskapet LOS Energy. Men ifølge Reuters skal de to partiene i regjeringskoalisjonen fortsatt være enige om at en komité innen årets utgang skal ha utredet ferdig en plan for å utfase kull fra energimiksen i Tyskland.


Foto: Wikimedia Commons / Flickr / World Economic Forum

- Annonse -