Arrangører av Nordic EV Summit er Norsk elbilforening, Teknisk Ukeblad, Nordisk energiforskning, samt Electric Mobility Norway.

«Toppmøtet» holdes på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, 1. og 2. februar.

Blant gjestene er også vår nye klima- og miljøminister, Ola Elvestuen (V). Elvestuen skal fortelle hvordan han og den blå-grønne regjeringen vil bidra til et grønt skifte for Norge.

Hvor mange elbiler skal selges i Norden før 2020?

Fra det rikholdige programmet kan nevnes at det blir viktig informasjon å innhente om markedet – ikke minst for elbilprodusentene. Seminaret skal nemlig for første gang la oss få vite hvor mange av Nordens bilister som ønsker å bytte til elbil de neste to årene, hva som driver dem – eller hva som hindrer dem. 

Det skjer via offentliggjøringen av Elbilbarometeret 2018, der meningsmålingsinstituttet Opinion har utført en undersøkelse blant innbyggerne i alle de fem nordiske landene på vegne av Norsk Elbilforening og Nordisk Energiforskning.

Kina, India – og California

Verdens to mest folkerike land, India og Kina, står overfor enorme utfordringer som skal løses de neste tiårene, på transport- og energilogistikk og på klima. India har vedtatt at bilsalget skal være fossilfritt allerede om 12 år, i 2030, mens Kina planlegger omstilling til elbil «hurtigst mulig».

Knyttet til dette skal den indiske ambassadøren til Norge, Debjan Pradan, snakke på Nordic EV Summit, og forklare hvordan India skal gjennomføre sine oppgaver. Fra Kina kommer Hyoungmi Kim, en representant for byrået Natural Resource Defence Council (NRDC), og som skal fortelle om hvordan det kinesiske strømnettet skal takle at verdens største bilmarked skal elektrifiseres.

Det nest største elbilmarkedet i verden i dag er California i USA. Til Oslo og Nordic EV Summit fra USA kommer Janea A. Scott, en representant for California Energy Commission. Scott skal fortelle hvordan den grønneste delstaten i USA skal «fortsette sitt grønne lederskap og opprettholde sin posisjon», skriver arrangørene i sin pressemelding.

«Oljeland og grønt skifte»

En debatt som trolig mange vil få med seg er mellom Karl Eirik Schjøtt Pedersen i Norsk olje og gass og konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand, Jan Erik Saugestad og oljeanalytiker Torbjørn Kjus. Temaet for debatten er «Oljeland og grønt skifte».

Andre (av flere) delseksjoner som arrangeres:

  • Markedsledende ladeoperatører diskuterer hvordan vi skal klare å etablere lading i stor skala i Norge, Norden og Europa
  • Elektriske ferjer og skip
  • Elektriske busser for grønne byer
  • Smarte ladesystemer i store ladenettverk

 

- Annonse -