2011: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker flyktningleiren i Dadaab i Kenya. Leiren ligger på grensen til Somalia. 12 millioner mennesker er direkte rammet av tørke- og matvarekrisen ifølge FN. Foto: Flickr / Utenriksdepartementet / CC BY-ND 2.0.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Erik Solheim skal jobbe med den globale plastkrisen på oppdrag fra Kjell Inge Røkke. Solheim skal lede stiftelsen Plastic Revolution Foundation.

– Plastutfordringen er det raskest voksende miljøproblemet globalt, og Erik Solheim er en av verdens ledende på bekjempelse av plast. Så jeg har stor tro på at vårt nye prosjekt vil gjøre en stor forskjell, sier Nina Jensen (43) til VG.

Jensen er administrerende direktør i Kjell Inge Røkkes forskningsselskap REV Ocean.

Erik Solheim var utviklingsminister i årene 2005 til 2012, og i årene 2007 til 2012 var han også miljøvernminister. Han var sjef for FNs miljøprogram i årene 2016-2018, men gikk av i november etter mye kritikk rundt hans reisevirksomhet. Solheim var også leder for SV i årene 1987 til 1997.

Nå skal Solheim lede Plastic Revolution Foundation, opprettet av REV Ocean, og i første omgang lede arbeidet med å rydde plastsøppel i Ghana.

– Jeg overlater det praktiske med kjemi og molekyler til ingeniørene og de tekniske ekspertene. Min rolle blir å utnytte min kunnskap og mine kontakter, sier Solheim til NTB.


- Annonse -