Nina Jensen er i gang i sin nye jobb som administrerende direktør i X Four-10. Hun lanserte nylig planen om å etablere Verdenshavenes hovedkvarter i Norge.


Det opplyser selskapet i en pressemelding. Planen ble lansert på et kommunestyreseminar i regi av Bærum kommune.

Nærmere bestemt går planen ut på å lokalisere hovedkvarteret på Fornebu, der Røkke-selskapet TRG sammen med Aker skal vurdere muligheter for å realisere byggingen, knyttet til at Aker eier tomtearealer på Fornebu.

X Four-10 er datterselskap av Kjell Inge Røkkes private selskap TRG. Bygging av det mye omtalte  forsknings- og ekspedisjonsskipet Research Expedition Vessel (REV), som skal sjøsettes i 2020, er et annet hovedprosjekt som Nina Jensen skal være tett involvert i.

Les saken om Nina Jensens nye jobb.

I oktober ble det klart at Nina Jensen sluttet som generalsekretær i WWF Verdens naturfond, for å begynne i ny jobb hos Kjell Inge Røkke.

– Norge har muligheter til å ta globalt lederskap for havet

– Norge er en verdensledende havnasjon, og har muligheter og forutsetninger for å ta et globalt lederskap for havet. Vi ønsker å legge til rette for å samle ledende kunnskaps-, innovasjons- og forskningsmiljøer til Verdenshavenes hovedkvarter på Fornebu, sier Nina Jensen.

Meningen er at anlegget skal bli en «campus» – en åpen plass med samling av flere bygg og et signalbygg. Ambisjonen er å samle kunnskapsmiljøer knyttet til bærekraftig fiskeriforvaltning, skipsfart, havteknologi, havbruk, laboratorier, vitenskap, forskning og interesseorganisasjoner, opplyser selskapet.

Senteret kan komme til å innholde leiligheter, hotell, kontorer og konferansefasiliteter.

– Planene er diskutert med internasjonale nøkkelpersoner og institusjoner, og vi er møtt med begeistring. For å realisere prosjektet er vi avhengig av at Verdenshavenes hovedkvarter blir en del av Kommunedelplan 3 for utbyggingen av Fornebu i Bærum, sier Nina Jensen.

Her på Fornebu er det meningen at Verdenshavenes hovedkvarter skal komme (Foto: Wikimedia Commons / Wilhelm Joys Andersen)

En gammel drøm for Kjell Inge Røkke

Ifølge konsernsjef i Aker, Øyvind Eriksen, har Kjell Inge Røkke lenge hatt en visjon om å bygge Verdenshavenes hovedkvarter nettopp på Fornebu.

– Aker ønsker å være med å legge til rette for at det kan realiseres. Hva dette kan innebære for Aker, vil vi komme tilbake når bygg og planer konkretiseres, sier Øyvind Eriksen.

Det blir opplyst at TRG har engasjert ledende nordiske arkitektfirmaer for å utarbeide forslag til pilot- og forbildebygg i tråd med Bærum kommunes ønsker.

Målet er at man innen juni i år har klar en framstilling av anlegget, «som blir best mulig for interessentene», heter det. Bærum kommune er en viktig interessent i planene, og utviklingen skjer i samspill med kommunen.


Hovedfoto: Kjell Ruben Strøm

- Annonse -
Vil du annonsere her?