Ullensaker-ordfører Tom Staahle (FrP). Foto: Stillbilde / YouTube-video, Ullensaker kommune.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Ordfører i Ullensaker kommune, Tom Staahle (FrP), la ned veto da Ullensaker kommunestyre 18. juni hadde til behandling en interpellasjon om å erklære klimakrise.

Forslaget kom derfor ikke opp til votering.

I de siste ukene og månedene har en rekke kommuner og fylkeskommuner i Norge gjort vedtak om å erklære klimakrise. Internasjonalt skjer det samme i flere byer, senest ut var Sydney i Australia. Også hele land har erklært klimakrise; Storbritannia, Irland, Canada og Frankrike.

Paven har erklært klimakrise.

Hogstforbud i yngleperiode vedtatt

Selv om ordføreren (bildet) fikk stoppet klimakriseforslaget i Ullensaker å bli tatt opp til votering, måtte han gi tapt på et annet miljøforslag i det samme møtet. Et forslag fra MDG om regulering av hogst i hekke- og yngleperioden ble vedtatt, bare stemmene til Fremskrittspartiet gikk i mot.

Et slikt forslag er også fremmet i Stortinget, for å få et forbud på landsbasis.

Vil ha Verdenshavenes hovedkontor

Mer miljø fra Ullensaker kommune: Kommunen har kastet seg inn i kampen for å få det såkalte «Røkke-tårnet» til Jessheim. Den påtenkte skyskraperen som fikk avslag fra Bærum kommune om oppføring på Fornebu, skal blant annet være tilholdssted for Verdenshavenes hovedkvartér. I april hadde kommunen et møte med utbyggerne. Røkkes selskap skal bestemme seg for hvor bygget skal ligge i starten av 2020, ifølge NRK.


 

- Annonse -