- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Bodø kommune har satt som mål å få på plass 30 ladestasjoner for elbil på kommunale parkeringsplasser. Nå er de første 10 montert opp.


Fire av de nye ladestasjonene er montert opp i Bodø sentrum, de øvrige seks på Plassmyra, melder kommunen på sine nettsider.

Løsningen er slik at over 100 biler kan lades samtidig på samme anlegg. Disse parkeringsplassene er forbeholdt elbileiere som er koblet til ladeanlegget, og det er ikke tillatt å parkere der uten å lade.

Det koster kr 1,50 pr kilowattime å lade, i tillegg til parkeringsavgiften på 30 kroner i avgiftstiden.

Har også avtaler med store boligprosjekter

– I samarbeidsavtalen, til partiene i posisjon i bystyret, har vi satt et mål om å få på plass 30 nye ladepunkter for elbil i Bodø i denne perioden. Med disse ti er vi godt i gang, og med 20 planlagte ladepunkter i det nye garasjeanlegget i kvartal 99, så vil vi nå dette målet. Og så synes jeg det er ekstra hyggelig at det er et Bodø-basert firma som har utviklet denne ladeløsningen, sier Håkon Møller (MDG), leder for komité for plan, næring og miljø (PNM) i bystyret.

Espen Limstrand er direktør forretningsutvikling, for leverandørbedriften OfficeLink, og ladesystemet som benyttes heter Charge 365.

I tillegg til Bodø kommune har OfficeLink inngått avtaler med flere av de store boligprosjektene i byen. Effekten på hurtigladeren som installeres er 22 kW, og er den hurtigste typen i sitt slag i dag, ifølge Limstrand.

– Bodø har nå gått fra å være verst i klassen, til å bli best i klassen når det gjelder ladestasjoner for elbiler, sier Limstrand.

I hele Norge var det ved utgangen av 2017 over 140.000 helektriske biler, og mer enn 200.000 medregnet ladbare hybridbiler. I Nordland fylke var totaltallet 3022 biler.


-Annonse-

 

 

 

 

 

 

 

- Annonse -