Oliver Bäte, CEO i Allianz (Foto: Skjermdump / stillbilde, YouTube-video / Allianz).
- Annonse -

Beslutningen får umiddelbar virkning, det vil si at eksisterende forsikringskontrakter med slike kunder blir sagt opp, ifølge nettstedet IEEFA.org.

Det er ikke oppgitt hvor stort samlet økonomisk omfang disse forsikringskontraktene har.

I Forbes´ oversikt for 2017 var Allianz det nest største forsikringsselskapet i verden, bare forbigått av det kinesiske Ping An.

Det tyske storkonsernet har tidligere gjort innstramminger på fossile investeringer. I 2015 vedtok selskapet å trekke ut sine investeringer fra selskaper som hentet mer enn 30 prosent av sin omsetning fra kullvirksomhet. Ifølge egne tall skal omfanget av dette hittil være 225 millioner euro, eller omlag 2,1 mrd kroner. Allianz opplyser også at de heretter ikke vil investere i selskaper som ikke kutter i sine klimagassutslipp.

Målet til Allianz er at all forretningsrisiko knyttet til kull skal være borte fra porteføljen innen 2040, ifølge IEEFA.org.

Helt borte fra forsikringsvirksomhet mot fossilbasert industri vil Allianz ennå ikke være. Selskapet skal fortsatt dekke bedrifter i energisektoren som høster fra «flere kilder». Dette innebærer både fornybare kilder, såvel som kull og annen fossil energiproduksjon. Men her uttaler selskapet at de skal «samarbeide tett med kundene for å utvikle alternativer med lavkarbonutslipp.»

IEEFA.org siterer Allianz´konsernsjef Oliver Bäte (bildet):

– Vi ønsker å fremme overgangen til en klimavennlig økonomi, og vi vil gå enda hardere til verks mot global oppvarming. Våre tiltak er ment å støtte en systemisk prosess for å komme vekk fra karbon.


 

- Annonse -