Miljøagentene Marco og Mateo Leon på ryddejobb i Kirkevika, med pappa i midten.

I Kirkevika i Bunnefjorden i Nesodden kommune i Akershus hadde Miljøagentene sammen med Barnas Turlag i DNT, regien på et strandryddeprosjekt søndag 6. mai.

Norge har hatt arbeidshanskene på den siste uka. Over 100.000 mennesker – små og store – har deltatt i hundrevis av strandryddeaksjoner landet rundt.

Også den tallrike troppen som møtte opp til Kirkevika gjorde en flott jobb. Det kan ikke ha vært mange plastbiter eller plasttråder som unngikk falkeblikket til de ivrige miljøagentene, sammen med sine eldre assistenter. Barn, foreldre og besteforeldre holdt på med ryddearbeidet i flere timer i godt vårvær. Samtidig ble det et fint sosialt møte med tilhørende god spisepause, og tid til litt lek ble det også.

Noen dristige unge sjeler kastet seg til og med ut i det kalde vannet for et friskt bad.

En av søppeljegerne, Mateo Leon (7) meldte seg inn i Miljøagentene for bare to uker siden, men har allerede rukket å få med seg to strandryddeaksjoner, inkludert dagens. Nå er både han og bror Marco (5) blitt miljøagenter (hovedbildet til artikkelen).

– I tillegg til aksjonen i dag har vi hatt en aksjon gjennom skolen også, forteller Mateo.

De to brødrene fikk fort taket på søppelplukkingen. Det ble etterhvert ganske så spennende å lete etter de aller minste bitene, som ikke hadde noe i naturen å gjøre, og få de opp i søppelposene.

– Det er dårlig at det havner så mye plastsøppel i naturen, men det er bra at vi rydder opp på stranda og får det fint igjen, sier Mateo, og får bekreftende nikk fra Marco.

Sammen med alle de andre barna – og de voksne – sørget de for at Kirkevika på Nesodden ble kvitt adskillig med plast- og annet søppel denne dagen.

SISTE: Miljøagentene på Nesodden opplyser på sin Facebook-side søndag kveld at de samlet inn ca 140 kg søppel, og at 300 meter strand ble ryddet (et par nye medlemmer ble vervet også).

Se bildeserie fra strandryddeaksjonen i Kirkevika i Bunnefjorden:

Samlingsplassen for Miljøagentene og Barnas Turlag DNT i Kirkevika.
Både små og store gransket hver kvadratcentimeter.
Noe av søppelfangsten midtveis i aksjonen.
Ikke bare plast, men også annet søppel ble plukket opp og fjernet.
Oppfinnsomme miljøagenter lagde kunst av søppelet.
Denne båten befant seg også i Kirkevika, men ble overlatt til andre å ta seg av (og søppel er den trolig ikke).

 

- Annonse -