fredag, september 22, 2023
- Annonse -Ledige stillinger

Søppelrydding i Norge og verden i stor høstaksjon

Hundretusener av mennesker engasjerer seg verden over, og i Norge har mer enn 5.000 hittil registrert seg på Ryddeportalen.

International Coastal Cleanup Day og World Cleanup Day forenes med aksjonsdagen til Hold Norge Rent lørdag 15. september.

I Norge er vi denne uka inne i søppelaksjonen Hold høsten ren, som varer fram til og med søndag 16. september. Dugnaden i år er rettet særlig mot innlandet, etter at havforsøplingen til nå har fått den største oppmerksomheten. Et ekstra poeng ved høstrydding av søppel er at det bidrar til at forholdene blir bedre før vårens hekkesesong tar til.

– Du og jeg som forbrukere står for den største andelen av det vi finner når vi er ute og rydder. Derfor ønsker vi å vise koblingen mellom kildene til forsøpling i innlandet, og det vi finner langs strendene, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Gulbransen.

Det er hittil registrert 200 søppelaksjoner rundt om i landet, og de involverer over 5.000 frivillige plukkere, opplyser Hold Norge Rent. Halvparten av aksjonene som er registrert i Ryddeportalen hittil, er i innlandsfylkene Oppland og Hedmark.

– Aldri før har det vært registrert flere aksjoner i disse fylkene. Vi i Hold Norge Rent er svært imponert over arbeidet som blir gjort i innlandsfylkene våre nå i høst, sier Lise Gulbransen, som oppfordrer til søppelrydding både i innland såvel som ved kysten.


Related Articles

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT