fredag, september 22, 2023
- Annonse -Ledige stillinger

Fjordkraft fikk FNs klimapris for sitt Klimanjaro-prosjekt

Fjordkraft gikk til topps i FN-kåringen for sitt arbeid med å gjøre alle leverandører klimanøytrale innen 1. januar 2019.  

 – Skal vi nå målene fra Parisavtalen må vi endre spillereglene, sier konsernsjef i Fjordkraft, Rolf Barmen, i forbindelse med pristildelingen som skjedde under COP24 i Katowice.
Fjordkraft fikk pris for sitt prosjekt Klimanjaro (ikke Kilimanjaro). Det norske selskapet er en av årets fire vinnere i kategorien “Climate Neutral Now”.
Klimanjaro går enkelt og greit ut på at alle leverandørene til Fjordkraft må forplikte seg til å følge FNs standard for klimanøytralitet innen 1. januar 2019. Dersom leverandørene ikke går med på kravet mister de Fjordkraft som kunde.
Klimanjaro-prosjektet vil kutte eller kompensere for minst 60.000 tonn CO2 i 2019. Fjordkraft sier det er over 100 ganger mer enn selskapet hadde klart alene og tilsvarer nesten sju prosent av den totale norske utslippsreduksjonen fra 2016-2017.

Det var generalsekretæren for FNs klimasekretariat, Patricia Espinosa, som overrakte prisen under klimatoppmøtet i Katowice, Polen.

– Klimanjaro-prosjektet kan innføres av alle selskaper, i alle bransjer og i alle land. FN-prisen inspirer oss til å jobbe enda hardere for å få flere med på laget. Sammen kan vi skape en dominoeffekt som overgår alle andre klimatiltak. Nå håper vi at flere selskap vil følge etter, sier Barmen.

Totalt ble 560 prosjekter vurdert av FN. Om FNs klimapris heter det at den gis til innovative og skalerbare prosjekter som enkelt kan kopieres av andre. I år ble 560 prosjekter vurdert av FN.

FNs begrunnelse for pristildelingen til Fjordkraft kan du lese mer om her.


 

Related Articles

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT