Ill.foto: Pixabay

I april i fjor forpliktet Nestlé seg til at 100% av selskapets emballasje skal være resirkulerbar eller gjenbrukbar innen 2025, særlig med henblikk på plastavfall.

Nå presenterer selskapet flere nye tiltak for å følge opp forpliktelsen fra i fjor.

Fra februar vil Nestlé starte utfasingen av plastsugerør fra produktene sine – ved å benytte alternative materialer som papir.

Selskapet introduserer også et resirkuleringsprogram for kaffekapsler.

– Nestlé satser på resirkulering der hvor det er mulig, men vet samtidig at 100% resirkulerbarhet ikke er nok for å løse krisen knyttet til plastavfall. Vi må gjøre mer, og er dedikert til å se på alle mulige løsninger – gjerne i kombinasjon med hverandre. Nestlé har tro på resirkulerbart og komposterbart papirbasert materiale og bio-baserte plaster, særlig der hvor infrastruktur for resirkulering ikke eksisterer. Samarbeid er avgjørende, og derfor engasjerer vi også forbrukere, forretningspartnere og alle kollegene våre, sier Mark Schneider, konsernsjef i Nestlé.

I tråd med dette har selskapet her i Norden startet opp et nytt emballasjeprosjekt.

– Vi ser at vi allerede i dag benytter 100% resirkulerbare materialer i store deler av porteføljen, og resirkulerte materialer der det er mulig. Samtidig er det også områder der vi kan bli bedre, og prosjekter settes derfor i gang i løpet av 2019 og fremover. Dette initiativet er definitivt viktig på tvers av hele verdikjeden, sier Cathrine Suter Ossborn, nordisk kommunikasjonssjef.

Mellom 2020 og 2025 har Nestlé globalt lovet å fase ut all plast som ikke er resirkulerbar eller som er krevende å resirkulere. Samtidig skal det rulles ut alternative emballasjematerialer og etableres partnerskap med spesialister på området, sier selskapet i en pressemelding.

Det skal blant annet satses på nye papirbaserte materialer og bionedbrytbare plaster som også er resirkulerbare.

Sammen med selskapet Danimer Scientific arbeides det med å utvikle en marin bio-nedbrytbar og resirkulerbar vannflaske.

Nestlé har  også inngått et partnerskap med Project STOP, som ble lansert i Indonesia i 2017. Dette er et initiativ med mål om å stoppe at plastavfall ender i havet. Project STOP skal skape bærekraftige, sirkulære og kostnadseffektive systemer som fanger opp så mye av verdien fra avfallet som mulig. Det støtter også mange lokale initiativer og søppelplukkere langs Indonesias kyst, ifølge Nestlé.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?