Foto: Felleskjøpet.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Solcelleanleggene som Felleskjøpet tilbyr er av typen glass-glass kvalitet. Installasjonen skreddersys og tilpasses gårdens energibehov og bruksmønster.

Norges Bondelags har en visjon om at norsk landbruk skal være selvforsynt med fornybar energi innen 2030. Med det nye tilbudet som Felleskjøpet lanserer tas det et nytt skritt på veien mot det målet. Solcellene fra Klar Energy har en garantert levetid på 30 år.

Ifølge pressemeldingen som er sendt ut er produktene allerede ute i markedet.

– Bøndene har alltid vært avhengig av været for å drive gården. Nå kan de med enkle grep benytte solenergi til å produsere strøm, samtidig som de kan reduserer bruken av fossile brennstoff. Norske bønder, som har store driftsbygninger med store takarealer, har et stort potensial til å utnytte solenergi i en effektiv og klimavennlig produksjon på gården, sier leder for innendørsmekanisering i Felleskjøpet Vegard Braate.

Lanseringen får støtte fra Miljøstiftelsen Zero.

– Norske bønder har mer tak enn noen andre her til lands og dette kan utnyttes til grønn energiproduksjon. Solceller kan bidra til lavere strømregning, og kanskje en mulighet til å ha en liten glede i hverdager med tørke. Dette er en av mange klimamuligheter for den norske bonde, og et bidrag til lavere og renere produksjon. Vi trenger nye energiløsninger og solceller vil bli en viktig brikke i fremtidens energiløsninger for norsk landbruk, og med slike løsninger kan bonden sette seg selv i førersete, sier fagsjef Kåre Gunnar Fløystad i Zero.


 

- Annonse -