Klimabrølere i Oslos gater. Foto: Klimabrølet.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Fredag 24. mai ble mobiliseringen kickstartet i Oslo. Da gikk det en brølebølge fra Ekebergåsen i øst til Stortinget i vest.

Samtidig pågikk skolestreiken. De over 200 brølerne var oppstilt i gater og på tak rundt om i byen, og sendte prøvebrølet sitt ned til Eidsvolls plass foran Stortinget, der flere tusen streikende elever var samlet.

Leder i Natur og Ungdom Gaute Eiterjord, var en av dem som deltok på Brølebølgen.

– Det er et stort miljøengasjement hos folk nå, og særlig blant unge. Folk venter på lederskap fra politikerne, og vi vil heie på dem dersom de kommer med en god plan for å nå klimamålen, sier Eiterjord.

Etterlyser politikere som kan ta upopulære beslutninger

Even Nord Rydningen, leder av Klimabrølet, mener det er på tide at politikerne tar noen upopulære beslutninger for å forhindre klimakrisen.

– Vi i den tause majoritet må heve stemmen og vise at politikerne har folkets støtte til å ta upopulære valg, sier han.

De seks byene som til nå har sluttet seg til Klimabrølet er Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tønsberg og Longyearbyen.

Vil ha troverdig handlingsplan for å nå 1,5-gradersmålet

– Da kreves det det tøffere og mer handlingsorienterte politikere, og det er slike politikere Klimabrølet ønsker å heie fram 30. august, sier Nord Rydningen.

– Ved å delta på Klimabrølet viser man ungdommene og elevene at de ikke kjemper alene. Hvert oppmøte teller og du trenger ikke brøle. Blir vi mange nok er det et megabrøl i seg selv.

Initiativtakerne til Klimabrølet viser til en undersøkelse foretatt av Cicero, som forteller at 60 prosent av nordmenn under 30 år erklærer at de har et ansvar for å støtte politikk som reduserer klimagassutslippene.


 

- Annonse -