De nye serveringsbrettene, laget av marint plastsøppel.

Gründer i The Good Store, Lasse Johansen, jobber i fiskenæringen og har vært opptatt av skadeeffekten plasten har på livet i havet.

– Det produseres enorme mengder plast i Norge, men det er kun en tredjedel av plasten som blir resirkulert. Store deler av den øvrige mengden havner nettopp i havet, sier Lasse Johansen.

Plastbrettene er laget av 100 prosent resirkulert marint havavfall og brettene kan gjenvinnes på nytt og på nytt.

Trepartsamarbeid

The Good Store samarbeider med  selskapet Noprec (Norwegian Plastic Recycling AS), som samler inn marint avfall fra fiskerinæringen langs nordlandskysten og lager granulat av avfallet. Denne granulaten sendes videre til smelting og ut fra dette produseres de nye serveringsbrettene til McDonalds.

– McDonald’s ønsker å være en del av løsningen på miljøutfordringene, og var ivrige til å bidra da vi kontaktet dem. Som en gründerbedrift er det viktig for oss at vi har selskaper som McDonald’s, med finansielle muskler, som er villige til å ta sjansen. McDonald’s er en first mover og har deltatt i å teste ut og utvikle produktet. Dette er en bærekraftig løsning som flere selskaper kan ta i bruk, kommenterer Lasse Johansen i pressemeldingen som er lagt ut.

–  McDonald’s ønsker å være en del av løsningen, og har en klar ambisjon om å finne mer bærekraftige emballasjealternativer. Det er nettopp derfor et samarbeid med The Good Store er et skritt i riktig retning, sier Pia Martinsen Mellbye, Managing Director Food Folk Norge AS.

– Plastbrettene ble testet på vår restaurant i Storgaten i desember, med svært vellykkede resultater. Nå skal brettene rulles ut til McDonald’s restauranter i hele Norge, opplyser Mellbye.

2025 som egenfrist for nye krav til emballasjen

Gjennom bærekraftstiltaket «Scale for Good» har McDonald’s globalt satt et globalt mål om at all emballasje skal være fra fornybare, resirkulerbare eller sertifiserte kilder innen 2025. I tillegg skal 100 prosent av serveringsemballasjen resirkuleres på samtlige restauranter globalt. I Norge byttet McDonalds nylig ut alle plastsugerør med nedbrytbare papirsugerør.

Verdenshavenes dag 8. juni

Under Rio-konferansen i Rio de Janeiro i Brasil i 1992 ble Verdenshavenes dag etablert. Under dagen gjennomføres aktiviteter over hele verden som hedrer verdenshavene og de ressurser mennesker får glede av fra havene, som for eksempel sjømat og handel. I tillegg settes søkelyset på forurensning og overforbruk av fiske.

Ifølge McDonald’s var de først ute blant restaurantkjedene i Europa til å inngå avtale med Marine Stewardship Council (MCS) i 2011, og gjennom den sikrer at all fisk i sine restauranter oppfyller krav til bærekraftig fiske.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?