Anne Cathrine Uteng da Silva og Bente Kvam Kristoffersen. Foto: Henning Hammer Torp.

Arendalsuka starter i dag.

– I realiteten har vi jo egentlig satt opp en ukeslang konferanse som til de grader viser den faktiske bredden i bærekraftsbegrepet, sier generalsekretær i FN-sambandet, Anne Cathrine Uteng da Silva.

Det er FN-sambandet og kommunikasjonsbyrået Trigger som har tatt initiativet til Bærekraftshuset i Torvgata 7.

Daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen sier i en pressemelding at det er behov for en arena som viser at bærekraftsbegrepet er større enn man kanskje opplever i offentligheten.

– Måten vi snakker om bærekraftsmålene er i seg selv en enorm kommunikasjonsutfordring, og da tenker jeg ikke på å få frem at isen smelter eller at det er enorme mengder plast i havet. Det å vise at bærekraftsmålene henger sammen, og er gjensidig avhengig av hverandre for å oppnås til det fulle bør være en prioritert oppgave for alle oss som jobber med kommunikasjon, sier Kristoffersen.

– Ikke elitepreget

Bente Kvam Kristoffersen er ikke enig i at Arendalsuka fortjener et elitestempel.

– Arendalsuka er og blir et verksted for politikk, for løsninger på samfunnsproblemer og dialog på tvers av sektorer. Når enkelte mener at mange stemmer ikke blir hørt, så er det vårt ansvar å bidra til at disse stemmene slipper til, sier Kvam Kristoffersen.

Trigger og FN-Sambandet skal overføre mesteparten av arrangementene sine live på Facebook.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?