fredag, september 22, 2023
- Annonse -Ledige stillinger

Oslo Havn inngår samarbeid med Bellona

Miljøstiftelsen skal være sparringpartner i arbeidet med å gjøre havnen utslippsfri.

– Oslo Havn er i full gang med den grønne omstillingen, og fase inn nullutslippsløsninger. Vi ser fram til å få Bellona som sparringspartner for bærekraftige løsninger, i dialog med deres miljøeksperter og nettverk. Sjøtransport og bynære havner er viktige for å redusere verdens klimagassutslipp fra transportsektoren, sier styreleder Roger Schjerva i et innlegg på Bellonas hjemmesider.

Ambisjon: Å bli verdens første utslippsfrie havn

Oslo by og Oslo havn har plan om å bli verdens første utslippsfrie havn. Innen 2030 skal utslippene være kuttet med 85 %, og på sikt skal havnen bli helt utslippsfri.

– I Oslo har vi alle forutsetninger for å lykkes. Vi har politikere i ryggen, vi har økonomien for å få det til, og vi har masse fornybar energi, sier Heidi Neilson (bildet), miljøsjef i Oslo Havn, i en video på Facebook-sidene til etaten.

Frederic Hauge, daglig leder i Bellona, mener havnene er sentrale i tilretteleggingen for grønn skipsfart og i arbeidet med mer effektive transportsystem.

– Et samarbeid med Oslo Havn åpner for å se nærmere på hvordan man kan øke elektrifiseringen av maritim sektor og godsoverføringen fra vei til sjø. Løsningene som vi tar i bruk i Oslo Havn må vi spre kunnskap om, nasjonalt og internasjonalt, slik at de skaleres opp raskt, kommenterer Hauge.

Stor cruise- og havnekonferanse i Oslo i høst

I oktober arrangeres den internasjonale cruise- og havnekonferansen, Green Port Cruise & Congress, der bærekraftige og energieffektive logistikkløsninger er på agendaen. Bellona skal bidra på konferansen, og skal dessuten arrangere et eget forum der temaet er overføring av gods fra vei til sjø.


 

Related Articles

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT