Illustrasjon: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

– Det er bare å gratulere Bergens politikere. De viser verden at en utslippsfri bilpark er mulig, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt er på omlag 9 prosent. Men Bergen har kommet mye lengre enn det.

Elbilforeningen publiserer i dag tall fra Statens vegvesen som viser at det er 21 910 elbiler i Bergen. Det utgjør 19,3 prosent av den totale bilparken på 113 422 biler, noe som peker fram mot at Bergen kommer til å passere 20 prosent elbilandel innen kort tid.

Først i verden med fullelektrifisert bilpark?

– Bergen har en unik mulighet til å bli første by i verden som elektrifiserer hele personbilparken sin, mener Bu.

Organisasjonen hun leder er opptatt av at at «politikerne styrer stødig i elbilpolitikken og sørger for at det lønner seg å velge elbil.»

– Undersøkelser viser at rabattert bompengepassering er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil. Det er viktig å huske all den tid det fortsatt er slik at den store majoriteten kjører bensin- og dieselbiler både i Bergen og resten av landet, sier Christina Bu.

Utfordrer Oslo

– Spesielt Oslo bør merke seg denne Bergens-rekorden. Hvor lenge kan Norges hovedstad leve med at lillebror i vest har flere innbyggere som kjører utslippsfritt. Bergen har på sin side noe å lære av Oslo, som fra neste år satser på elektrifisering av varebilene, ved å gi de gratis bompassering, er utfordringen fra Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.


 

- Annonse -