USAs president Donald Trump går snart av. Foto: Wikimedia Commons.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

De ni organisasjonene er Alaska Wilderness League ActionClean Water ActionDefenders of WildlifeEarthjusticeEDF ActionFriends of the EarthLeague of Conservation VotersSierra Club og The Wilderness Society.

Organisasjonenens erklæring ble lagt ut tirsdag, før Donald Trump holdt sin State og the Union-tale, der man forventet at noe av innholdet ville være grønnvasking, ifølge EcoWatch.

En opptelling som ble gjort av New York Times 21. desember i fjor viste at Trump-administrasjonen har gjort forsøk på tilbakekalle over 90 miljøreguleringer.

Blant disse var fjerning av Obama-administrasjonens Clean Power Plan, annulering av Californias innsats for å sette egne utslippsstandarder for biler, svakere vern av dyr og planter gjennom Endangered Species Act, og svekking av vernet av vassdrag og våtmarker, også det iverksatt av Obama-administrasjonen.

Utenfor USA er Trump mest kjent i miljøsammenheng for å trukket USA ut av Parisavtalen, verdens viktigste klimaavtale. Donald Trump har kalt global oppvarming et kinesisk «hoax».

Trump gjorde seg også bemerket ved å ansette Scott Pruitt i lederstolen til EPA, USAs miljødirektorat. Pruitt klarte i løpet av sin virketid å arbeide diametralt motsatt av det man forventer fra en miljøsjef, ved konsekvent å senke miljøstandarder. Pruitt ble erstattet av Andrew Wheeler, som har historiske bånd til fossilbransjen.


 

- Annonse -