Fra Glasgow. Foto: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Om lag 90.000 delegater fra 200 land skal etter planen møtes for klimaforhandlinger i Glasgow i Skottland i november. Men koronaviruset kan sette en stopper for møtet.

Selv om det er langt fram snakkes det allerede om at konferansen kan bli avlyst dersom smittetrykket fra viruset vedvarer.

Avisen The Scotsman skriver at landets ledende mikrobiolog, professor emeritus Hugh Pennington, har uttalt at det ville være tåpelig å holde fast ved planene om å arrangere konferansen dersom viruset Covid-19 fortsatt er aktivt ved sommerstid.

– Arrangørene bør vurdere å holde et mye mindre møte, eller ha det online så ingen behøver å reise, sier Pennington ifølge avisen.

Møtet i Glasgow blir sett på som svært viktig. På COP26 skal landene, i tråd med Parisavtalen, legge fram forsterkede klimamål. To land som er spesielt sentrale til konferansen er Kina og Italia; Kina som er landet med verdens største utslipp av klimagasser, og Italia fordi de er medarrangør av konferansen. Begge disse landene er ekstra hardt rammet av viruset.

Den britiske regjeringen i London skal ifølge The Scotsman allerede ha innrømmet at det jobbes med alternative løsninger for arrangørsted, og messeområdet Excel i London skal være et aktuelt sted.

FNs klimakonvensjon har ikke signalisert hva som eventuelt skal skje med møtet i Glasgow. Men 6. mars varslet generalsekretær Patricia Espinosa om at forberedende møter som skulle ha vært holdt i Bonn i Tyskland, og andre steder i løpet mars og april, er avlyst på grunn av viruset.

Skottland selv er foreløpig ikke så hardt rammet av Covid-19. Søndag ettermiddag var tallet på smittede kommet opp i 18, ifølge BBC.


 

- Annonse -