Glasgow blir vertsby for COP29 - i 2021. Foto: Adam Marikar, Unsplash.

I kveld ble det klart at klimatoppmøtet som skulle ha vært holdt i Glasgow i november i år, har blitt berammet med nytt tidspunkt.

COP26 ble på grunn av koronasituasjonen COVID-19, avlyst og utsatt.

Vertsbyen for det utsatte arrangementet er den samme som før, Glasgow i Skottland, og tidspunktet for den svært viktige klimakonferansen blir fra 1. til 12. november 2021, melder UNFCCC, FNs klimakonvensjon, i kveld.

Klimaarbeidet fortsetter, trass i Covid-19

FN-organet melder videre at Storbritannia og partner Italia nå får anledning til å forberede G7- og G20 landene på å øke klimaambisjonene.

Samtidig ble det i kveld klart at UNFCCC skal fortsette arbeidet med håndtering av klimaendringene, trass i Covid-19.

Espinosa: – Covid-19-arbeidet kan føre oss inn på en bærekraftig sti

I en melding fra FN-systemet i kveld sier Patricia Espinosa, leder av UNFCCC, at anstrengelsene for håndtere klimaendringer og Covid-19, ikke utelukker hverandre:

– Hvis det gjøres riktig kan gjenreisingen etter Covid-19 flytte oss over på en mer inkluderende og bærekraftig sti. Ved å arbeide med fornyet dedikasjon kan vi gjøre ære på de vi har mistet. Det gjør vi ved fortsatt å utvise lederskap og besluttsomhet når vi skal håndtere klimaendringene, og ved å bygge en trygg, ren, rettferdig og robust verden, sier Espinosa.

Internett-arrangementer i år

I inneværende år – fra 1. til 20. juni – i vil det bli holdt en rekke FN-initierte arrangementer via internett, under navnet June Momentum for Climate Change.

June Momentum tilbyr virtuelle møter der menings- og informasjonsutveksling skal bidra til at FNs klimakonvensjon følger opp arbeidet med klimaendringene, selv om forholdene i verden er spesielle akkurat nå.


 

- Annonse -