Hva får du når du setter arktiske bakterier på toppen av biokuler (en norsk oppfinnelse fra 1989), og fôrer dem med avfall fra fiskeindustrien? Du får nye molekyler. Et molekyl forskerne har fått denne «cocktailen» til å lage, er verdt 8500 kroner per gram! Forsker Jan Arne Arnesen og overingeniør Kjersti Lian fra Nofima, samarbeider med professor Peik Haugen (t.h.) ved UiT, som har koordinert forskningen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen.
Kjøttrester, blod, innvoller, hode, hale, finner, skinn og bein fra fisk utnyttes også i dag. Men nå forskes det på avansert bruk.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement eller Støtteabonnement XL.

Allerede abonnent? Logg inn

Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no.
AnnonseLedige stillinger