Ill.foto: Pixabay.

Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA) har etablert en prosjektgruppe som skal jobbe med å få til en tankesmie. Og Pan har nøyaktig samme plan.

Initiativtaker Bodvar Sonstad i BKA mener organisasjonen må utnytte at den sitter på store menneskelige ressurser.

– Det vil vi gjerne gjøre enda mer ut av, ved å stimulere og hjelpe til med organisering og formidling, uttaler Sonstad i et innlegg på BKAs hjemmesider, og peker på at det i medlemsbasen finnes dyktige og erfarne fagfolk på ulike fagområder.

BKA fikk en solid opptur på tampen av fjoråret da en medlemsvervekampanje resulterte i at mange hundre nye medlemmer strømmet til. Innen året var omme hadde det samlede medlemstallet kommet opp i godt over 5 000, noe som utløser statsstøtte.

Nå er organisasjonen på jakt etter kommunikasjonsrådgiver, redaktør, og en koordinator som den påtenkte tankesmia vil kunne nyttiggjøre seg.

– Besteforeldrenes klimasmie» skal være et nytt ansikt utad, gjøre seg gjeldende i media og være pådrivere for god, kunnskapsbasert klimapolitikk, sier Bodvar Sonstad.

Pan foretar et hamskifte

Omtrent samtidig med initiativet fra Besteforeldrenes klimaaksjon gjør debattplattformen Pan også endringer. Pan har de siste 2,5 årene fungert som grønn debattarena i miljøtidsskriftet Harvest Magazine.

I en fersk post på Facebook skriver Pan at de ønsker å ta steget videre og bli Norges grønne tankesmie.

Årsmøtet har valgt et nytt styre «som gir enda større politisk bredde og erfaring for å gjennomføre hamskiftet.» Pan som debattkanal avvikles og det skal opprettes et nytt nettsted for Tankesmia Pan. I det nye styret sitter Ellen Munden Paalgard, Erik Lunde, Eivind Hoff-Elimari, Mailiss Solheim, Marit Linnea Gjelsvik, Naomi Ichihara Røkkum Truls Gulowsen og Vibeke Koehler.


- Annonse -
Vil du annonsere her?