Åslaug Haga blir ny adm. dir. i NORWEA

Styret i NORWEA har ansatt tidligere statsråd Åslaug Haga (SP) som ny administrerende direktør i NORWEA – norsk vindkraftforening.

Åslaug Haga kommer fra stillingen som assisterende visepresident for eksterne relasjoner og myndighetskontakt i Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling. Hun har vært leder for Senterpartiet, sittet i to perioder på Stortinget, og hatt tre statsrådposter, blant annet som olje- og energiminister (2007-2008).

– Jeg gleder meg til å bidra til å fortsette å utvikle norsk vindkraft, til gode for klima, miljø, og norske arbeidsplasser. Vindkraft vil spille en helt avgjørende rolle i omstillingen av den norske økonomien, og jeg ser frem til å tiltre i rollen som administrerende direktør i NORWEA, sier Haga, som begynner i jobben medio august.

Bransjeorganisasjonen NORWEA representerer om lag 120 medlemsbedrifter i hele verdikjeden for vindkraft med bl.a. store kraftselskap, prosjektutviklere, leverandører, finans- og akademiske institusjoner i medlemsmassen.


- Annonse -