Truls Gulowsen er innstilt som ny leder i Naturvernforbundet. (Foto: Monica Løvdahl / Wikipedia).
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Silje Ask Lundberg går av etter landsmøtet i april. Valgkomitéen har pekt på Truls Gulowsen som hennes etterfølger.

Gulowsen har sitt lengste virke innen miljøbevegelsen fra Greenpeace Norge, der han var leder i 12 år, fra 2007 til 2019. Siden februar 2019 har han vært ansatt i Regnskogfondet, som rådgiver, politikk. 

– Det er i miljøbevegelsen jeg føler meg hjemme, og jeg har enorm respekt for Naturvernforbundet sin demokratiske forankring og enorme rolle i norsk miljøvern. Å kunne overta ledervervet etter miljøbautaer som Silje Ask Lundberg og Lars Haltbrekken i selveste naturåret 2021 føles egentlig uvirkelig bra, sier Truls Gulowsen i en kommentar på hjemmesidene til Naturvernforbundet. 

Truls Gulowsen bor i Oslo med to barn, og har samboer i Stockholm. Av yrke er han naturforvalter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, der han blant annet har hatt Sigmund Hågvar som professor. 

Han har vært en tydeleg stemme i norsk og internasjonal miljødebatt over lang tid, skriver Naturvernforbundet i sin omtale. Som stikkord for hans viktigste saker nevnes blant annet energisparing, oljefondet, oljeleting i Arktis, Lofoten og Barentshavet, Equinors tjæresandsatsing, klimasøksmålet, samarbeid om klimajobber og regnskog.

– Jeg  krysser alle fingre for at Landsmøtet vil ha meg, og jeg lover å gjøre mitt aller beste for både Naturvernforbundet, medlemmene og norsk natur. Naturvernet har fått en ny oppvåkning i år, og den skal vi bruke for alt ho er verdt, sier Truls Gulowsen.

Som nestleder i det nye sentralstyret er innstilt Pernille Hansen, og de øvrige styremedlemmene er Øyvind Johnsen, Kari Merete Andersen, Wenche Skorge og Kjell M. Derås.


 

- Annonse -