Vil du annonsere her banner
Vil du annonsere her banner

Lysbakken etter IEA-rapport: – Tiden for oljeleting er forbi

- Annonse -

SV krever stans i norsk oljeleting og tildeling av nye oljetillatelser etter den nye klimarapporten fra Det internasjonale energibyrået (IEA).

– Nå er også IEA krystallklare på at det ikke er rom for å lete etter mer fossil energi. Når regjeringen lukker ørene, er det ikke bare klimapolitisk uansvarlig, men økonomisk gambling. Tiden for oljeleting er forbi, skriver SV-leder Audun Lysbakken på Twitter.

Ingen nye olje- eller gassfelter trengs hvis den globale oppvarmingen skal holdes under 1,5 grader, ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA).

Dette gjelder også hvis verden skal nå målet om såkalt netto nullutslipp innen 2050, fastslår IEA i en ny rapport som ble offentliggjort tirsdag. Heller ingen nye kullgruver vil det være behov for.

– Regjeringen må snarest skrote alle planer om å lyse ut nye oljetillatelser. Dagens oljepolitikk fra regjeringen krasjer totalt med målet om å unngå de mest dramatiske konsekvensene av klimakrisen, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) til NTB.

– IEAs rapport er svært tydelig. Verden har funnet for mye fossil energi. Da kan ikke den norske regjeringen fortsette sitt kappløp for å hente opp stadig mer olje, stadig lenger nord i sårbare havområder, fortsetter han.


Når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk. DU får tilgang til alt innhold (+sakene).

Abonnent allerede? Tusen takk!

- Annonse -

Lignende artikler

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT