Rebecka Le Moine. Foto: Fredrik Hjerling / Miljöpartiet de gröna.

Før landsmøtet i det svenske Miljöpartiet er det lansert et forslag om å prøve å få SVT til å rapportere mer om klima. Men partiledelsen sier nei.

Rundt 30 medlemmer har stilt seg bak forslaget, og blant dem var opprinnelig riksdagsrepresentanten Rebecka Le Moine. Hun er partiets talsperson for biologisk mangfold.

Le Moine har imidlertid ombestemt seg. – Det er ikke politikkens oppgave å kontrollere allmennkringkastingen, slår hun fast i en uttalelse til Svenska Dagbladet.

Partiledelsen stemmer i:

– Selvfølgelig mener partiledelsen at det hadde vært veldig bra om mediene rapporterte mer om den alvorlige klimakrisen vi befinner oss i. Men politikken skal absolutt ikke styre hva mediene skriver om, heter det i en uttalelse til SVT fra partitoppen Linus Lakso.

Det omstridte forslaget går ut på at partiet skal jobbe for at SVT innfører et 15 minutters segment under navnet «Klimatnytt» i hver utgave av programmet «Aktuellt och Rapport».

I tillegg ønsker de at Sveriges Radio rapporterer om klimakrisen og «hva vi må gjøre snarest for å unngå klimaets og naturens endelige kollaps» noen minutter i hver sending, skriver SVT.

(©NTB)


- Annonse -
Vil du annonsere her?