USAs president Joe Biden, og Kinas leder Xi Jinping. Foto: Gage Skidmore / UN / Flickr / Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0).

USA antyder økt samarbeid med Kina i klimakampen, men det er foreløpig uklart om Kina har gått med på å gjenoppta klimasamtalene som ble brutt i august.

Klimadialogen mellom de to landene ble lagt på is da Kina innstilte alt samarbeid med USA som følge av kongressleder Nancy Pelosis besøk på Taiwan.

Mandag møtte Kinas president Xi Jinping og USAs president Joe Biden på Bali. Etterpå sendte Det hvite hus ut en uttalelse som ifølge The New York Times betyr at de er enige om å gjenoppta klimasamtalene.

Der het det at Xi og Biden er «enige om å bemyndige høytstående tjenestemenn» på områder der de potensielt kan samarbeide. Klimaendringer er ett av dem. Men ifølge nyhetsbyrået AP er det fortsatt uklart om det betyr at Kina er enig med USA om å gjenoppta klimasamtalene.

At dialogen mellom Washington og Beijing gjenopptas som et ledd i de internasjonale klimaforhandlingene, er et gjennombrudd i innsatsen for å forhindre en katastrofal global oppvarming, skriver The New York Times.


- Annonse -
Vil du annonsere her?