Terje Lien Aasland (Ap), olje- og energiminister. Foto: Stortinget.

Marte Mjøs Persen overtar Hadia Tajiks gamle ministerpost, melder TV 2, NRK og Dagbladet. Samtidig overtar Terje Lien Aasland som olje- og energiminister.

Ifølge TV 2 s kilder skal Mjøs Persen og Aasland presenteres som henholdsvis ny arbeidsminister og olje- og energiminister i et ekstraordinært statsråd mandag klokka 13.

Marte Mjøs Persen har vært olje- og energiminister i Jonas Gahr Støres regjering siden den tiltrådte i høst. Hun har blant annet hatt ansvar for å håndtere høstens og vinterens strømpriskrise.

Tidligere har Mjøs Persen vært ordfører i Bergen. Fra 2011 til 2015 var hun også medlem av Aps sentralstyre. Etter valget høsten 2021, ble hun valgt inn på Stortinget fra Hordaland.

– Aasland overtar Persens jobb

Mangeårig stortingsrepresentant og leder i energi- og miljøkomiteen Terje Lien Aasland (Ap) overtar Marte Mjøs Persens jobb som olje- og energiminister, opplyser kilder til både TV 2 og NRK og flere andre medier.

Han har vært valgt inn på Stortinget for Telemark siden 2005. Han har også vært medlem av energi- og miljøkomiteen og næringskomiteen i flere omganger og ble valgt som leder av energi- og miljøkomiteen høsten 2021.

Tajik trakk seg

Rokeringene i regjeringen kommer etter at Hadia Tajik onsdag trakk seg fra stillingen som arbeids- og inkluderingsminister etter medieoppslag rundt at hun fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 – basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Søndag trakk Tajik seg også som nestleder i Arbeiderpartiet.


- Annonse -