Skal være det første energiselskapet i verden som setter dette vilkåret.

Det er danske Ørsted AS som går ut med dette i dag. Ørsted er kjent som Danmarks største energiselskap. Tidligere var Ørsted, da kjent som DONG, involvert i olje og gass, men selskapet forlot fossilsektoren for kun å satse på fornybare kilder.

Ørsted er blant annet involvert i store havvindutbygginger.

At underleverandørene nå møter kravet om bare å benytte strøm fra fornybare kilder, bygger på erfaringen fra Ørsteds avkarboneringsprogram som ble opprettet i 2020, melder selskapet. Ørsted skal selv være karbonnøytrale i egne operasjoner innen 2025, er målet.

Rask overgang

– En bærekraftig framtid for planeten vår krever at vi gjennomfører en rask overgang til fornybar energi, og at vi begrenser global oppvarming til 1,5 grader, sier Ørsteds konsernsjef Mads Nipper (bildet).

– Derfor må fornybarindustrien lede an ved å avkarbonisere sin egen verdikjede. Vi har transformert Ørsted til en global leder innen fornybar energi, og vi tror på samme måte sterkt på at bedriftene må kreve klimatiltak – forskningsbaserte – av hverandre også.

Vil sette gullstandard

Ørsted foreslår at underleverandørene benytter ulike veier for å møte kravene deres. Det kan være ved å investere i lokal fornybar el-infrastruktur, ved å inngå kontraktsinnkjøp i fornybare prosjekter, eller ved innkjøp av sertifisert fornybar el. Selskapet ønsker å bistå sine leverandører med å trekke opp retningslinjene for å få de beste løsningene, heter det i meldingen.

– Vi anerkjenner den innsatsen som både eksisterende og nye leverandører som deler våre ambisjoner, om bruk av 100 prosent fornybar strøm, gjør. Vi ser fram til å arbeide sammen med dem for å nå dette målet så snart som mulig, slik at vi setter en gullstandard for den fornybare energiindustrien, sier CEO Mads Nipper.


Foto: Ørsted.

- Annonse -
Vil du annonsere her?