KrF-leder Olaug Bollestad kan ta fram smilet etter ny måling. MDG-leder Arild Hermstad må derimot se på veldig svake tall. Foto: Stortinget / Wikipedia / CC.

Senterpartiet har gått fra å se 20-tallet til nå å måtte se 3-tallet på en fersk måling i Vårt Land.

Kun 3,9 prosent får Senterpartiet i oppslutning i den nyeste målingen fra Vårt Land, som Norstat har gjennomført for avisen. Det er under sperregrensen.

Det betyr at hadde det vært stortingsvalg med dette resultatet hadde dagens ene regjeringsparti måttet nøye seg med 3 mandater.

– For Sp er dette et sjokkerende dårlig resultat. Selv om man må ta feilmarginer i betraktning, er også tilbakegangen fra forrige måned stor, sier, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning, i en kommentar til Vårt Land.

KrF reiser seg, MDG sliter tungt

MDG kommer enda verre ut, men fra et lavere nivå. Denne gangen gikk miljøpartiet ned med 0,3 prosentpoeng og ender opp med 2,8. MDG er dermed det minste partiet igjen, en plassering det ikke har hatt på lang tid, siden KrF (og av og til Venstre) gjerne har ligget lavere.

Men denne gangen oppnår Venstre 4,3 prosent og KrF er plutselig opp på 4,4 prosent etter å ha ligget lavt på målingene veldig lenge. En opptur for leder Olaug Bollestad, med andre ord.

Det er nå et klart borgerlig flertall på Stortinget om man legger denne målingen til grunn. Den blå blokken ville ha fått 97 mandater, mot 67 på den rødgrønne siden.


Når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk. DU får tilgang til alt innhold (+sakene).

- Annonse -