Noen hundre meter før målgang dekket Greenpeace-aktivister til en rekke reklameplakater med et banner med budskapene “Skiforbundet: Stopp Equinors sportsvasking” og “Stopp Equinor – Morgendagen smelter”.

Greenpeace krever at Skiforbundet tar grep for å stoppe Equinors sportsvasking ved å fjerne Equinors synlighet på alle renn og arrangementer i forbundets regi.

– Vi synes det er ufyselig at Equinor får lov til å bruke den folkekjære skisporten til å sportsvaske oljevirksomheten sin. Det er et gigantisk paradoks at skisportens største fiende får så mye synlighet, sier Frode Pleym, leder i Greenpeace.

(Artikkelen fortsetter etter bildet).

Foto: Greenpeace

Greenpeace trekker fram at Equinor selv omtaler “Morgendagens helter”-programmet som en del av samfunnsoppdraget sitt, og deres måte å gi noe tilbake til samfunnet på. 

– Vi mener Skiforbundet bør ta Equinor på ordet. Om Equinor mener at storstilt sponsing er deres måte å gi noe tilbake på, så er det helt uforståelig at de får all synligheten for sportsvaskingsprpgrammet “Morgendagens helter” i retur. Skiforbundet må sette foten ned for Equinors synlighet, fortsetter Pleym.

Selv om ikke Equinor er tilstede som sponsor på Holmenkollen, brukte aktivistene femmila til å sette fokus på det de mener er en sportsvaskingsavtale med Skiforbundet.

– Holmenkollen Skifestival, som er delvis eid av Skiforbundet, greier å arrangere det mest folkekjære skirennet i Norge uten at Equinor er tilstede som sponsor. Det heier vi på. At vi velger å protestere under femmila i kollen, handler om at vi vil ta vare på den skigleden denne dagen gir, sier Pleym.

(Artikkelen fortsetter etter bildet).

Foto: Greenpeace

Den milde vinteren har preget denne skisesongen, og alpinister, skiskyttere og langrennsløpere har alle slått alarm. Nå inviterer Greenpeace og Protect Our Winters alle utøvere til å bli med på et opprop med krav om å stanse Equinors synlighet.

– Vi håper å få med oss utøverne på kravet vårt. Hele skisportens framtid står på spill, og da kan vi ikke sitte stille og se på at Equinor bruker skisporten til 

- Annonse -
Vil du annonsere her?