Vil du annonsere her banner
Vil du annonsere her banner

Overraskende insektfunn i Finland

– Å identifisere arten var en skikkelig hodepine, fordi den ikke er nevnt i europeisk billeidentifikasjonslitteratur. Jeg måtte ringe til utlandet og spørre en Byrrhidae-spesialist om hjelp, som umiddelbart gjenkjente arten, sier Sampsa Malmberg, en insektforsker.

En billeart som sjelden er å se ellers i Europa er funnet i Finland. Den kan ha vært i landet lenge. Det er også gjort andre gledelige insektfunn i en flerårig undersøkelse. Minkende insektbestander anses å være et alvorlig miljøproblem i verden. Byrrhus geminatus er en billeart i familien Byrrhidae. Arten finnes for det meste i Nord-Amerika, Russland og noen få asiatiske land.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på Naturpress, og automatisk tilgang på både Transit Magasin og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

Lignende artikler

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT