Overraskende insektfunn i Finland

– Å identifisere arten var en skikkelig hodepine, fordi den ikke er nevnt i europeisk billeidentifikasjonslitteratur. Jeg måtte ringe til utlandet og spørre en Byrrhidae-spesialist om hjelp, som umiddelbart gjenkjente arten, sier Sampsa Malmberg, en insektforsker.

- Annonse -
En billeart som sjelden er å se ellers i Europa er funnet i Finland. Den kan ha vært i landet lenge. Det er også gjort andre gledelige insektfunn i en flerårig undersøkelse. Minkende insektbestander anses å være et alvorlig miljøproblem i verden. Byrrhus geminatus er en billeart i familien Byrrhidae. Arten finnes for det meste i Nord-Amerika, Russland og noen få asiatiske land.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
- Annonse -