Brannene på Sicilia har tatt tre liv

Tre eldre mennesker har mistet livet i skogbrannene på Sicilia, opplyser myndighetene på den italienske øya.

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

(NTB-Reuters)

Et par i 70-årene er funnet døde i sitt nedbrente hjem i utkanten av Palermo, melder italienske medier onsdag. I tillegg er en kvinne i slutten av 80-årene død etter at brannene hindret en ambulanse i ta seg fram til hjemmet hennes.

– Brennende hete og branner uten sidestykke gjorde tirsdagen til en av de vanskeligste dagene på flere tiår, skrev den regionale lederen på Sicilia, Renato Schifani, på Facebook natt til onsdag.

Italiensk brannvesen melder at de har jobbet for å slukke nesten 1400 branner fra søndag til tirsdag – 650 av dem på Sicilia og 390 i Calabria sør på fastlandet.

Onsdag brant det fortsatt i åsene rundt Palermo, og brannslukkingen fortsetter. Ifølge brannvesenet er 55 branner fortsatt aktive på Sicilia.

Mens Sør-Italia opplever ekstremvarme, er den nordlige delen av landet rammet av kraftig vind og haglbyger.

Tirsdag omkom to mennesker da de ble truffet av trær som ble blåst over ende. En av dem var ei 16 år gammel speiderjente.

Fakta om brannene ved Middelhavet

Skogbranner har de siste dagene brutt ut i Algerie, Hellas, Italia, Kroatia, Portugal og Spania. Brannene herjer mens landene er rammet av intense hetebølger.

Algerie: Minst 34 mennesker har mistet livet i regionene Boumerdes, Bouira, Tizi Ouzou, Jijel, Bejaia og Skikda. Rundt 8000 brannfolk er satt inn for å slukke brannene.

Hellas: Rhodos har vært herjet av branner i over en uke, og over 20.000 mennesker, både turister og lokale innbyggere, er evakuert. Brannene har nådd flere landsbyer og svidd av 10 prosent av øyas utmarksområder. Det brenner flere andre steder i Hellas, blant annet på øya Korfu og halvøya Peloponnes. Tirsdag omkom to piloter da et brannslukkingsfly styrtet på øya Evvia utenfor Aten. I tillegg er en gjeter funnet død på øya etter å ha blitt tatt av flammene.

Kroatia: Tirsdag begynte det å brenne i et område som ligger kun 12 kilometer fra middelalderbyen Dubrovnik. Det er sterk vind i området. Det brenner også i fylket Split-Dalmatia lenger nord i landet.

Italia: Italia er rammet av to typer ekstremvær: Hetebølge og branner i sør samt haglbyger og kraftig vind i nord. To personer har omkommet i nord, mens en eldre mann mistet livet da huset hans ble tatt av flammene i sør.

Portugal: Tirsdag begynte det å brenne i en stor nasjonalpark utenfor feriebyen Cascais, noen mil vest for hovedstaden Lisboa. Også her blåser det kraftig, noe som gjør slukningsarbeidet vanskelig. Flere landsbyer er truet.

Spania: Hundrevis av landsbyboere ble tirsdag evakuert i all hast på Gran Canaria. Brannen har spredt seg svært raskt i et kupert område midt på øya, og var få meter fra å ramme et område med viktige antenner på en fjelltopp.

Malta: Øya er så langt ikke rammet av branner, men en ekstrem hetebølge har ført til omfattende strømbrudd som følge av overforbruk av kjøleanlegg. Restauranter og kafeer har måttet kaste mat for tusenvis av euro, og mange velger å sove utendørs.

Kilde: Reuters, DPA, AFP

(©NTB)

- Annonse -