Faksimile fra X / Twitter.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Skal gjenspeile at etatene får flere saksfelter.

Under et besøk i Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet i Stavanger denne uka varslet statsminister Jonas Gahr Støre at både Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet vil få nye navn fra 1. januar 2024.

Oljedirektoratet skal skifte navn til Sokkeldirektoratet, mens Petroleumstilsynet endrer navn til Havindustritilsynet.

Navneendringene har bakgrunn i at både Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet framover får oppgaver som ikke bare har med olje og gass å gjøre. Dette innebærer eksempelvis transport og lagring av CO2, havvind og havbunnsmineraler.

Petroleumstilsynet har allerede fått ansvar for sikkerhet og beredskap knyttet til CO2-transport og -lagring, og havbunnsmineraler.

Pris ukjent

Høyres Stortingsrepresentant Nikolai Astrup har etterspurt hva navnendringen vil koste, og dets videre betydning, ifølge E24.

– Høyre lurer på hva dette koster, og det er ganske spesielt at statssekretær Bjelland Eriksen ikke kan si noe konkret om prisen, sier Astrup.

Astrup varsler at Høyre vil sende et skriftlig brev til regjeringen, med spørsmål om kostnaden.

Muntert på sosiale medier

Navneendringene har fått folk til å reagere på X / Twitter de siste dagene, mange av dem med humor. I et av innleggene, skrevet av profilen Sjak R. Haaheim, heter det:

«Ler fortsatt av navneendringen til «Sokkeldirektoratet» – minner for mye om klassikeren Ministry of Silly Walks – i sokkellesten …«

MDGs Eivind Trædal ironiserer med at et av regjeringens motiver kan være å snakke opp egen innsats for det grønne skiftet ved hjelp av navnesymbolikk.


- Annonse -